Protokoll

Här kan du ladda ner ett praktiskt provningsprotokoll för 4, 5 och 6 vinglas. Bara för dig att skriva ut på vanligt papper och duka med när du arrangerar vinprovning hemma. Samtidigt som det är trevligt för gästerna att kunna anteckna själva under provningen är det proffsigt förberett av provningsledaren! Behöver du tips på viner som är kul att prova ihop? Hör i så fall av dig till oss på info@sundancewines.se så tipsar vi gärna om bra upplägg.

Lycka till!

provningsunderlägg_4-glas

provningsunderlägg_5-glas

provningsunderlägg_6-glas

 

 

 

Drinkwise

Drinkwise är alkoholbranschens initiativ för sunda attityder kring alkohol och konsumtion.

Alkoholdrycker är en del av måltidskulturen, och för många en del av en komplett måltidsupplevelse. Det är viktigt att värna om. Samtidigt är alkoholkonsumtion förknippat med risker som vi har ett ansvar att informera om.

Vår branschförening Sprit & Vinleverantörsföreningen (SVL), har tagit initiativ till det svenska arbetet genom Drinkwise. Drinkwise är en del av den europeiska satsningen www.responsibledrinking.eu, där branschen tar ett ansvar för konsumentinformation. Genom internationell samverkan och dialog kan vi verka för ett ansvarsfullt förhållningssätt till alkohol.

Drinkwise är en svensk plattform för information, diskussion och reflektion om attityder kring alkohol och hur alkohol ska konsumeras på ett ansvarsfullt sätt.

Som medlem i SVL stödjer Domaine Wines arbetet med Drinkwise. Vår förhoppning är att Drinkwise i sin nya tappning – med ny logotyp och nylansering av hemsidan – ska kunna vara ett verktyg för att dela kunskap och nå ut med information.

Här hittar du Drinkwise!
drinkwise-web1

Pressmeddelande från SVL skickas ut i samband med nylanseringen:
Pressmeddelande Torsdagen den 8 mars 2018 Nylansering Drinkwise