Queirón Reserva


Artikelnummer: 9521-01
« Tillbaka till produkter
Egenskaper
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Sötma
Årgång: 2011
Pris:
Druva: Tempranillo & Graciano
Smaktyp: Fruktiga & strama
Land: Spanien
Sortiment: Beställningsvara
Tillgänglighet: 9521-01
Beskrivning
Restaurangsortiment.

Produktblad (PDF)
Högupplöst bild

OMRÅDET

Quel är en kommun i Spanien. Den ligger i provinsen Provincia de La Rioja och regionen La Rioja, i den nordöstra delen av landet, 240 km nordost om huvudstaden Madrid.

PRODUCENTEN

Riojavineriet Bodegas Ontañón drivs av Raquel, Rubén och María Pérez Cuevas, som är den femte ägargenerationen. Detta är ett projekt som familjen Pérez som är lokaliserat i Quel, Rioja Oriental. Vinrankorna växer i Sierra Yergas sluttningar utanför staden Quel i området Rioja Baja. Här tar man tillvara den hantverksmässiga konsten att förädla råvaran och producerar enbart viner från egna odlingar om 250 hektar. Arbetet med vingårdarna är ständigt under utveckling för att nå en hög fruktkvalitet innan skörden. Ontañóns vinproduktion följer valspråket ”Passion för vinrankan, passion för vinet och passion för konsten.” Företagets viner har fått flera internationella utmärkelser och mycket bra betyg för viner i denna prisklass.

VINET

Årgång 2011 var en exemplarisk årgång i Rioja. Året hade en varm vår och sommar med ytterst lite regn, som resulterade i en perfekt mognad. Skörden skedde för hand i slutet av oktober efter en noggrann selektering. Vinet genomgick en kallmacerering med hela klasar under 24 timmar. en för-fermentering skedde under 5 dagar med en lång maceration på 18 dygn under temperaturkontroll. Vinet lagras 24 månader i nya fat, där 70% är franska fat och resterade 30% i amerikanska fat. Vinet ligger därefter på flaska i hela 36 månader. Vinet består av 83% tempranillo och 17% graciano. Vinet är fylligt, fruktig och mycket nyanserad smak med sammetslena tanniner och balanserad syra. Tonerna går åt svarta fikon, mullbär, björnbär, tobak, kaffe som avslutas med mjuka tanniner och långt avslut när det kommer till den eleganta frukten.

KARAKTÄR

Inslag av mörka bär, kaffe, kokos och tryffel.

SERVERAS

Serveras vid 16-18°C till tournedos på välhängd oxfilé, lindad med Pata Negra-skinka och serverad med portvinssås.

LAGRING

Vinet kan drickas nu, men går utmärkt att lagra uppåt 15 år.