Pressmeddelande

Nyheten Guldkula Brut Resérve – en Champagne noga utvald av Richard Juhlin

Guldkula har sedan tidigare Guldkula Premier Cru, Guldkula White, Guldkula Black, Guldkula Pink och Guldkula Diamond i sin portfölj, nu lanseras det senaste tillskottet Guldkula Brut Resérve i tre storlekar; 375 ml, 750 ml och magnum 1500 ml.

Richard Juhlin är världens främste Champagneexpert med ett fotografiskt doftminne! I mer än 20 år har han varit ohotad på toppen vad gäller att prova och bedöma Champagne.

Därför kändes det helt naturligt att låta hans smaklökar och enorma erfarenhet styra utvecklingen av Guldkula, säger Håkan Guldkula.
Resultatet är precis så kvalitativt och unikt som man kan förvänta sig. Richard har provat strax över 14 100 champagner och skrivit ett antal böcker, den senaste är Champagne Magnum Opus.

Guldkula Brut Resérve har en doft med slående renhet och elegans, anfört av gulgröna citrustoner samt friskt gröna äppeltoner med antydan till brioche och nougat. Smaken andas samma renhet och fräschör som doften, med en lätt efterklang av persika, hasselnöt och karamell. Dosage 9 gram för att lätta upp den höga syran.

Ursprung; Frankrike, Champagne
Druvsammansättning; pinot meunier, pinot noir, chardonnay
Alkohol; 12.5%

Servera Guldkula Brut Resérve vid 8-10°C som aperitif eller till eleganta rätter av skaldjur, fisk eller till ljust kött.

Champagnen finns i tre storlekar; 375 ml, 750 ml samt 1500 ml och finns att beställa i Systembolagets beställningssortiment.

Länkar till Systembolaget där beställning görs:
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/guldkula-5652602/
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/guldkula-5652301/
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/guldkula-5652506/

 

 

 
« Tillbaka till översikt