Pressmeddelande

GULD till GULDKULA

Guldkula tar hem guldet i den prestigefulla vintävlingen Vinordic Wine Challenge 2020. Nu i dagarna offentliggjordes vinnarvinerna och ett mer gyllene tillfälle att lyfta ett champagneglas högt finns nog inte. Grattis Guldkula, du är en guldvinnare!

Vinordic Wine Challenge är utan tvekan den största vintävlingen i Sverige. Det som gör tävlingen helt unik i sitt slag är att samtliga viner provas blint av en superproffsig jury som består av vinskribenter, sommelierer och journalister, som tillsammans har unika kunskaper om vin, med stor och lång erfarenhet av att prova vin och betygsätta vin.

Tävlingen är uppdelad i olika tävlingskategorier och i varje prisklass utses en vinnare som får utmärkelsen ”Gold Trophy”. Även en ”Silver Trophy” och en ”Bronze Trophy” delas ut. En prestigefull tävling med stort värde för vinnarvinerna som valts ut som bästa vinerna av branschens främsta experter. Vinordic Wine Challenge arrangeras av Stockholmsmässan i samarbete med tidningen Allt om Vin.

I denna samling av de bästa champagnerna är vi stolta att berätta att Guldkula tog emot den främsta utmärkelsen – GULD! Det låter ju väldigt bra med Guld till Guldkula!

Här är juryns utlåtande om Guldkula Premier Cru:

”Utvecklad, mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, nougat, rostat bröd och citrusskal. Serveras vid 8-10 ̊C som aperitif eller till rätter av fisk och fågel.”

Guldkula Premier Cru finns att köpa på Systembolaget och är tillgängligt i nästan alla butiker i Sverige.

Champagne Guldkula Premier Cru
Art nr 73077
Pris: 299 kr

För mer information: https://www.systembolaget.se/dryck/mousserande-viner/guldkula-7307701

 
« Tillbaka till översikt