Alasia Barbaresco


Artikelnummer: X7020701
« Tillbaka till produkter
Egenskaper
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Sötma
Årgång: 2015
Pris:
Druva: Nebbiolo
Smaktyp: Fruktiga & strama
Land: Italien
Sortiment: Beställningsvara
Tillgänglighet: X7020701
Beskrivning
Beställningssortiment.

Produktblad (PDF)
Högupplöst bild

OMRÅDET

Barbaresco ligger i provinsen Cuneo i regionen Piemonte i norra Italien. Vinerna måste enligt reglerna bestå till 100 procent av druvan Nebbiolo.

PRODUCENTEN

Boutionot har sedan 15 år tillbaka haft ett samarbete med ett ledande Piemonte kooperativ, Araldica Castelvero. Målet är att skapa högkvalitativa viner till bra priser, inte enbart i Piemonte utan över hela Italien med ledning av vinmakarna från Araldica som består av Claudio Manera och Lella Burdese samt sonen Carlo Manera som nu sakta börjar ta över vinmakningen. Boutionot har i dagsläget kontrakterade odlare i Veneto, Lombardiet, Abruzzuerna, Apulien och på Sicilien.

VINET

Alasia Barbaresco är producerat med Araldica´s bästa fat. Jordmånen består främst av limesten och lera och vingården ligger mellan 180-400 m.ö.h i syd-västlig riktning. Druvorna sköras för hand i början av oktober, druvorna pressas och fermenteras under 12 dagar. Skalen separeras och vinet pumpas över till slovenska ekfat och lagras under 2 år. Vinet ligger därefter på flaska i 6 månader. Tonerna i vinet går åt mörka körsbär, björnbär och viol. Vinet uppvisar en fin struktur som avslutas med silkiga tanniner.

KARAKTÄR

Mörka körsbär, björnbär, viol och silkiga tanniner.

SERVERAS

Serveras vid 14-16°C till grillat kött och stekar.

LAGRING

Gott att dricka nu men går utmärkt att lagra uppåt 5 år.