Cerro Syrah Bonarda

Cerro Syrah Bonarda i PET-flaska lanseras den 2:a mars!
Artikelnummer: 2381
« Tillbaka till produkter
Egenskaper
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Sötma
Årgång: 2014
Pris: 79
Druva: Syrah, bonarda
Smaktyp: Fruktiga och smakrika
Land: Argentina
Sortiment: Ordinarie
Tillgänglighet: Finns att
köpa/beställa på Systembolaget
Beskrivning
Varumärket CERRO ägs av Sundance Wines AB och distribueras i Sverige av Domaine Wines Sweden AB. Produkten finns på Systembolaget. För mer information om produkten hänvisar vi till: www.domainewines.se

Högupplöst bild

OMRÅDET

Argentina är det femte största landet i världen vad gäller vinproduktion med cirka 15 miljoner hektoliter i årlig produktion, vinarealen uppgår till dryga 200 000 hektar och man har producerat vin ända sedan 1500-talet.

Vinet Cerro Syrah Bonarda kommer från Mendoza, som är ett av de viktigaste vingårdsdistrikten i Argentina. Mendoza anses vara den optimala platsen för att odla rödvinsdruvor. Jordmånen består av finkornig sandjord med lågt pH-värde som ger hög fruktsyra i vinerna.

Klimatet består av varma dagar och svala nätter som ger mogna druvor med komplexitet. Här regnar det bara lite, men vatten är trots det ingen bristvara tack vare närheten till Andernas smältvatten. I Argentina hittar vi de högst belägna vingårdarna i världen, de kan ligga på ända upp till 3 000 meters höjd.

PRODUCENTEN

Vinet är framtaget av Domaine Wines och druvorna kommer från Mendoza, som är ett av de viktigaste vingårdsdistrikten i Argentina.

Argentinskt kvalitetsvin i en modern och praktisk förpackning - utan att göra avkall på varken kvalitet eller smak! Flaskan är lätt att bära, den tar liten plats och den går inte sönder.

VINET

Cerro Syrah Bonarda är tillverkat av 67% syrah och 33% bonarda och kommer från distriktet Mendoza. Jordmånen består av finkornig sandjord med lågt pH-värde som ger hög fruktsyra i vinerna.

Den fylliga, smakrika karaktären med inslag av viol och mörka bär kommer från båda druvornas egenskaper, förstärkta av växtplatsen – de högt belägna vingårdarna som drar ut på mognadsprocessen.

Det svala klimatet ger en mycket fin fruktighet med stor nyansrikedom. Druvorna skördas för hand vid optimal mognad varpå de avstjälkas och pressas varsamt. Kallmacerering sker i fem dagar och sedan tillförs utvalda jäststammar och vinet får jäsa vid en temperatur av 15-17°C. Vinet lagras ca fem månader på två år gamla franska ekfat om 225 liter.

KARAKTÄR

Vinet har en klar mörk rubinröd färg. Stor fruktig doft med inslag av viol och plommon samt rostade toner. Smakrikt och fylligt vin med mörk frukt, viol, lakrits och örter. Bra koncentration och balans med inslag av fat och en lång balanserad eftersmak.

SERVERAS

Serveras vid 18°C. Passar utmärkt till smakrika kötträtter av nöt och fläsk, gärna med en kryddig tomatsalsa som tillbehör.

LAGRING

Vinet är färdigt att drickas nu och vinner inte på lagring.